Lökdolmar

Lökdolmar hade alltid mamma på julbordet. Men de är goda nog som förrätt året runt. Många recept är med kalvfärs, men mamma använde alltid fläskfärs, så det gör jag med 😉

Lökdolmar (Östgötska )

Typ Entrérätter
Recept Kött
Occasion Julmat
Region Swedish
Lökdolmar hade alltid mamma på julbordet. Men de är goda nog som förrätt året runt. Många recept är med kalvfärs, men mamma använde alltid fläskfärs, så det gör jag med ;-)

Ingredienser

  • 2-4 Stora lökar
  • 150 Gr Fläskfärs
  • 1 Dl mjölk
  • 1 St äggula
  • 1 Msk stöbröd
  • salt
  • kryddpeppar
  • smör

Gör så här

Koka några stora lökar mjuka, ta upp dem låt svalna. Blanda mjölk och ströbröd. Låt blandningen stå ca 10 min. Blanda i ägg , fläskfärs, salt och malen kryddpeppar. Färsen skall vara ganska lös. Ta de största lökbladen. Lägg lite färs på lökbladen och rulla ihop.Lägg dolmarna tätt i en smord ugnsfast form. Klicka över smör. Stek i ugn 225 grader i ca 30 minuter.

Comments are closed.