Escargot

Escargot

 

Escargot de bourgogne är en fransk maträtt bestående av vitlöksgratinerade Vinbergssnäckor. Ofta kallas rätten för “sniglar” men det är alltså de skalförsedda snäckorna som äts och inte de skallösa sniglarna. Det är en mycket speciell maträtt. Väldigt gott och tro det om ni vill, men alla vi bjudit på detta har tyckt om det.

Så här gör man:
Ingredienser: Vinbladssnäckor, smör, vitlök, persilja

Köp en konservburk med vinbladssnäckor. Häll av vätskan.
Placera Vinbladssnäckorna på ett snigelfat (alternativt i sköljda snäckskal)

Gör vitlökssmör genom att blanda smör med vitlök och persilja (mycket smör och persilja)

Fyll på med vitlökssmöret

Gratinera i ugn 275 grader tills smöret börjar puttra

Servera med bröd

Comments are closed.