Lammytterfilé och Bakad Potatis

Lammytterfilé och Bakad Potatis

 

Det är kul att det numera finns så mycket mer lamm att köpa i butik. Förr om åren var jag tvingad att beställa ett helt lamm i butik eller direkt av uppfödare för att vara säker på att få lammkött. Lammytterfilé är en av de “nya” roliga styckningsdetaljerna är Lammytterfilé. Enkelt att steka, kryddad bara med salt och peppar (stek inte för hårt bara de skall gärna vara rosa/rött i mitten,. Här åt vi dem med bakad potatis.

Bakad potatis:

Borsta och skölj potatisarna väl och torka dem. Stick några hål i potatisarna med en provsticka, Baka mitt i ugnen i 225 grader i 50-60 minuter. Skär ett kryss i varje potatis med en vass kniv. Tryck ihop potatisen så den öppnar sig. Serveras med smör och salt. Dragon är gott som krydda.

Comments are closed.