Köttfärsfylld canneloni med fetaost och spenat

Vi hade köpt cannelonirör och letade efter ett bra recept som inte var alltför likt vår lasagne. Vi fastnade för detta som visade sig vara riktigt gott. Första gången använde vi de inköpta cannelonirören. Gången därpå testade vi färska lasagneplattor. Det senare visade sig vara mycket enklare. Vi får testa med rören igen senare för att se vilket vi  föredrar i längden.

Som vanligt ändrade vi lite i grundreceptet. Här ser ni hur vi gjorde

Köttfärsfylld canneloni med fetaost och spenat

Typ Huvudrätter
Recept Kött, Pasta

Ingredienser

  • 2 Dl sauce Tomate (eller krossad tomat)
  • 500 Gr nötfärs
  • 1 Dl vatten
  • 1 liten gul lök (hackad)
  • 2 Msk tomatpure
  • 2 Tsk salt
  • 2 Krm svartpeppar
  • 100 Gr fetaost (smulad)
  • 100 Gr bladspenat
  • 1 Paket färska lasagneplattor ((eller 1 pkt Cannelonirör))
  • 3 Dl crème fraiche
  • 1 Dl 1 dl grevéost (riven)

Note

Recept Sauce Tomate

Gör så här

131027cannelloni2
Värm ugnen till 200º.
vfgmlx
Stek löken först.
Stek därefter köttet köttet, krydda med salt och peppar och lägg i tomatsåsen (eller den krossade tomaten). Låt koka samman i 15 minuter.
2ufpwrn
Tillsätt spenat och fetaost.
264nlmf
Lägg färsen på lasagneplattorna och rulla ihop dem. (alternativt lägg färsen i spritspåse eller plastpåse och fyll cannelonirören). Packa rören tätt i en ugnssäker form med skarven neråt.
2gv6ipu
Blanda crème fraiche med ost .
2psnaqq
Täck cannelonin med blandningen.
2sb389i
Gratinera ca 30 minuter.

Comments are closed.