Boeuf Bourguignon

Äkta fransk husmanskost som vi brukar laga den.

Boeuf Bourguignon (Tonys )

Typ Huvudrätter
Recept Gryta
Region French

Ingredienser

  • 1kg fint nötköt ((ex ytterlår))
  • 6-8 sharlottenlök
  • 350 Gr rimmat sidfläsk
  • 1-2 Dl rödvin
  • 4 morötter
  • 1 buljongtärning
  • mjöl
  • lite tomatpure
  • lagerblad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

090419Bourguignon6
Stek scharlottenlöken hel så den blir mjuk. Lägg över i en gryta. Skär nötkött i grytbitar. Vänd köttbitarna i mjöl med salt och svartpeppar.
090419Bourguignon3
Bryn köttet i smör, i omgångar. Skölj ur stekpannan med vatten efter varje stekomgång (spara vattnet). Lägg köttet och vattnet i grytan.
090419Bourguignon8
Skär fläsket i bitar men spara svålen hel. Stek fläsket och lägg i grytan tillsammans med scharlottenlöken och svål. lägg över i grytan.
090419Bourguignon2
Lägg vatten, buljong, vin, lite tomatpure och lagerblad i grytan.

Koka samman.

Servera med kokt potatis.

Comments are closed.