Köttfärssås (Ingelas)

Köttfärssås (Ingelas)

Typ Huvudrätter
Recept Kött, Pasta

Ingredienser

  • 500 Gr köttfärs (nötfärs)
  • 2-3 Dl sauce Tomate (eller 1 pkt krossad tomat)
  • ½gul lök
  • Tomatpure
  • 2-3 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 tärning köttbuljong
  • cayennepeppar
  • salt
  • basilika
  • olivolja

Note

 Sauce Tomate

Gör så här

090405fars2
Finhacka löken och stek den mjuk i oljan. Ta upp den och lägg åt sidan. Stek köttfärsen. Krydda med cayennepeppar, salt och basilika. Pressa över vitlök. Lägg i Sauce Tomate (eller krossad tomat), köttbuljong och lite tomatpuré (1-2 msk). Lägg i en buljongtärning och låt koka minst 45 minuter. Smaka av.

Vill man ha tjockare sås kan man strö mjöl över den stekta färsen innan man lägger i tomat och vätska. Mjölet skall blandas i färsen och steka med en kort stund.