Älgfärsbiffar med Gräddsås

Älgfärsbiffar med Gräddsås

Typ Huvudrätter
Recept Kött
Region Swedish

Ingredienser

  • 500 Gr älgfärs
  • 1 Dl stöbröd
  • 2 Dl mjölk
  • 1 Dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 Tsk salt
  • svartpeppar
  • viltkrydda.
  • 1 Msk vetemjöl (till såsen)
  • 3-4 Dl grädde (till såsen)
  • ½ Dl rött vin (till såsen)
  • soja (till såsen)

Gör så här

120506algfars3
Blanda mjölk/grädde och ströbröd. Låt blandningen stå ca 10 min. Blanda i ägg , älgfärs, salt, peppar och viltkrydda. Forma pannbiffarna i lagom storlek och stek i smör. Ta upp biffarna och lägg på ett fat.
120506algfars2
Gör såsen: Vispa ner 1 msk vetemjöl i stekpannan. Häll i 3-4 dl grädde Lägg i en halv buljongtärning, ½ dl rött vin och aningen soja. Smaka av med salt, svartpeppar och viltkrydda.

Lägg tillbaka biffarna i stekpannan.

Servera med potatis och rårörda lingon.