Köttfärsfylld canneloni med fetaost och spenat

Köttfärsfylld canneloni med fetaost och spenat

Typ Huvudrätter
Recept Kött, Pasta

Ingredienser

  • 2 Dl sauce Tomate (eller krossad tomat)
  • 500 Gr nötfärs
  • 1 Dl vatten
  • 1 liten gul lök (hackad)
  • 2 Msk tomatpure
  • 2 Tsk salt
  • 2 Krm svartpeppar
  • 100 Gr fetaost (smulad)
  • 100 Gr bladspenat
  • 1 Paket färska lasagneplattor ((eller 1 pkt Cannelonirör))
  • 3 Dl crème fraiche
  • 1 Dl 1 dl grevéost (riven)

Note

Recept Sauce Tomate

Gör så här

131027cannelloni2
Värm ugnen till 200º.
vfgmlx
Stek löken först.
Stek därefter köttet köttet, krydda med salt och peppar och lägg i tomatsåsen (eller den krossade tomaten). Låt koka samman i 15 minuter.
2ufpwrn
Tillsätt spenat och fetaost.
264nlmf
Lägg färsen på lasagneplattorna och rulla ihop dem. (alternativt lägg färsen i spritspåse eller plastpåse och fyll cannelonirören). Packa rören tätt i en ugnssäker form med skarven neråt.
2gv6ipu
Blanda crème fraiche med ost .
2psnaqq
Täck cannelonin med blandningen.
2sb389i
Gratinera ca 30 minuter.