Sluggo Amstaff

“Sluggo” eller officiellt “Ballroom Interceptor Ransom” American staffordshire terrier (AmStaff). född 971121.

 

 Sluggos uppväxt

Vid 3 månaders ålder var han en pigg krabat som inte räds någonting. Han leker, busar och upptäcker omgivningarna hela tiden, förutom när han sover. Hans energi satte Bröderna Danois tålamod på sin spets hela tiden.

Sluggo 4 månader och allt katigare på sina upptäcktsfärder. Hela tomten är nu hans domäner och det är bara utanför tomten som man måste se till att inte förlora matte ur synhåll. Dessutom har han lyckats upphäva det idiotiska soff-förbudet och ligger nu bredvid bröderna i vardagsrumssoffan. Han har ännu inte lyckats med att få ligga i sängen. Nu väntar han på valpkursstarten där han skall få träffa andra små valpar och deras mattar och hussar. Det skall bli riktigt spännande.

Sluggo, Ballroom Interceptor Ransom american staffordshire terrier (AmStaff).  född 97

Sluggo ca 8-9 månader och har till viss del lyckats med att få vara i sängen. Men bara på morgonen ibland om man smyger upp på mattes halva och ligger still. Förutom Valpkurs har han hunnit med nybörjarkursen på Linköpings Brukshundsklubb och matte har insett att mer kurser behövs nog. Envisare hund än Sluggo finns nog inte. När andra hundar testar en eller 5 gånger testar Sluggo 25 gånger. Man vet ju aldrig om det inte gått de första 12 gångerna kanske det går den 13: onde osv.

Sluggo 2år och soffan är favoritplatsen. Han vill gärna “bestämma” över flocken om det går. Han säger till med ett skall när han tycker att något borde hända ex att matte borde plocka fram ett tuggben, leka med honom, eller ge honom köttet som ligger och väntar på tillagning. Till hans besvikelse så verkade inte alltid övriga familjen förstå vad han vill. Sluggo gillade kurserna på brukshundsklubben så bra att han gick appelkursen 2 gånger. Första gången upplevde hans matte det som mest kaos. Men skam den som ger sig ett år senare anmälde vi oss på nytt. Denna gång visade sig det att inträdesprovet var på allvar, inte bara för syns skull. Matte bestämde sig direkt, detta kommer inte att gå. Alla hundar och förare ställde sig på rad. I tur och ordning satte vi ner hunden och gick ifrån och kallade in. Sluggo skötte sig perfekt tills han i vanlig ordning fick syn på något. Matte skrek och till hennes förvåning så bestämde sig Sluggo för att gå till matte istället. Vi kom med på kursen. Kursledaren sa att det fanns något att bygga på. Matte undrade vad.

Kursen var igång, 2 gånger i veckan hela våren. Sluggo hade kul. Matte hade jobb. Vid varje kurstillfälle så hittade Sluggo något kul och matte hade fullt upp. Redan i början på kursen sa kursledaren att i slutet på kursen skulle Sluggo kunna vara lös (glöm det tänkte matte). Men vi kämpade på och tro det eller ej efter drygt halva kursen var Sluggo lös vid alla lydnadsmoment. Han låg platsläggning utan några större problem. Men det han gillade mest var spår. Någon mer intensiv hund i arbete har sällan skådats. En liten episod. Sluggo fick under någon övning syn på en Bordercollie som låg platsliggning. Snabbt som attan så bytte han fokus och sprang dit för att hälsa. Bordercollien var dock inte lika intresserad, hon ville inte bli störd i sitt arbete. Så hon kastar dig ilsket mot Sluggo som genast flydde. Detta skulle alla kamphundshatare sett. Vallhund som jagade flyende Amstaff.

Efter kursen så fortsatte delar av gruppen som träningsgrupp. Varje lördag träffades vi och kursledaren fortsatte att hjälpa till. Några började så smått tävla.

Sluggo, Ballroom Interceptor Ransom american staffordshire terrier (AmStaff).  född 97